Turneul Nycola Yordanov, o amintire frumoasa!


Week-end-ul trecut, Grupa U11 (2003) a Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov a trait o experienta extraordinara: participarea la Turneul International Nycola Yordanov, eveniment organizat ca la carte de catre Vega Sport Media prin Marian si Klaus Mihail pe de o parte, si Ariston Ruse pe de cealalta parte.
Desfasurat la Ruse, in Bulgaria, pe terenuri de o calitate deosebita, prin numarul de peste 1000 de tineri fotbalisti U8, U9, U10 si U11 aliniati la start si care au dat tot ce-au putut pentru a-si demonstra valoarea si pentru a castiga trofeele puse in joc, turneul s-a dovedit a fi o competitie internationala foarte puternica, dar si o reusita exemplara atat pentru organizatori, cat si pentru participanti.
De departe, prin prizma echipelor pe care le-a inclus alaturi de Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov: Besiktas Istanbul, C.S.K.A. Sofia, L.P.S. Arad, Dimsoft Bucuresti, Ariston Ruse F.C., Pro Team Bucuresti, cea mai grea grupa a fost cea de la categoria U11.

P6077420
Astfel, juniorii Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov au avut parte de sapte meciuri internationale foarte bune din punct de vedere al jocului, in pofida rezultatelor obtinute, acestia, in mare masura, ridicandu-se din plin la nivelul competitiei.
In prima partida, intalnind mai titrata C.S.K.A. Sofia, prin jocul bun pe care l-au prestat, copiii A.R.D.-ului au avut sansa sa produca surpriza insa… c-asa-i in fotbal, sutul lui Manea a fost scos in extremis de portarul advers, Serbanescu dupa o incursiune individuala a sutat milimetric pe langa bara, Chiru a intarziat finalizarea si apoi a fost blocat de un aparator, sutul de la distanta al lui Protopopescu nu si-a atins tinta si… am ramas cu satisfactia ca am jucat de la egal la egal cu C.S.K.A. Sofia.
Al doilea meci avea sa fie pentru Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov un esec total din toate punctele de vedere. Obositi dupa confruntarea cu bulgarii, copiii n-au reusit sa faca faţă agresivitatii celor de la L.P.S. Arad care, urmare si a ratarilor din repriza a doua ale lui Jipa, Manea si Ardeleanu, s-au impus cu scorul de dupa prima repriza, 2-0.
Cu toate ca pe toata perioada intalnirii s-au aflat la carma jocului Manea si Jipa distrandu-se cu aparatorii adversi in prima repriza, al treilea meci al zilei, cel cu Zvezdica Burgas, a adus Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov primul punct.
Primul gol a venit din partea lui Manea care dupa o actiune personala, cu un sut bine plasat a facut inutila incercarea portarului de a-l apara. Al doilea a fost tot opera lui Manea care, dupa o lovitura libera bine executata de Ardeleanu dar respinsa in extremis de portar, cu o lovitura de cap a facut ca balonul sa loveasca plasa portii adverse. Dupa pauza insa, pe fondul relaxarii dar si al oboselii acumulate, micii nostri fotbalisti s-au vazut egalati. Golurile celor de la Burgas au fost inscrise unul din lovitura libera si al doilea, in ultimul minut de joc, cu mana, fapt neobservat de arbitru, la un corner la care apararea A.R.D. a gresit marcajul.
Cel de al patrulea meci si ultimul al zilei a adus in fata juniorilor Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov, o echipa foarte puternica, Dunav Ruse.
Parca loviti in orgoliu si suparati de nedreptatea din meciul anterior, copiii A.R.D.-ului au demonstrat un joc excelent presarat nu multe ocazii de gol din care, din pacate insa, doar una, reusita lui Jipa dupa lansarea excelenta a lui Ardelenu a fost reflectata pe tabela de marcaj, concretizand totodata si prima victorie a Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov.
Daca Manea si Jipa nu se jucau cu ocaziile, daca sutul la coltul lung al lui Trancan dupa o actiune superba a acestuia nimerea poarta, daca Serbanescu simtea pasa excelenta trimisa de Ardeleanu, daca Georgian nu suta de putin pe langa, daca sutul perfect al lui Ardeleanu nu era scos in extremis de portarul advers…
Cea de a doua zi a turneului a adus in fata Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov finalestele: Dimsoft Bucuresti si Besiktas Istanbul.
In prima intalnire, cea cu Dimsoft Bucuresti, desi prin evolutia buna au incercat sa arate ca fac parte din lumea buna a fotbalului la nivelul lor de varsta, pana la urma scorul de pe tabela de marcaj a reflectat corect diferenta dintre cele doua echipe.
Doar executarea excelenta a unei lovituri libere din partea celor de la Dimsoft a facut ca scorul la pauza sa nu fie unul egal. Apoi, in repriza a doua, jocul accelerat al celor de la Dimsoft i-a depasit total pe copiii A.R.D.-ului care, dupa ce la o centrare buna a lui Jipa, Lupu a reluat foarte slab, s-au vazut incasand inca trei goluri.
Al doilea meci al zilei, cel contra Besiktas Istanbul a venit la doar 30 de minute de anteriorul.
Un meci in care turcii, amenintati de C.S.K.A. Sofia, isi jucau calificarea in semifinala, un meci al carui rezultat, cu cele trei reusite, acestia l-au decis inca din prima repriza.
Practicand un joc foarte agresiv si totodata deosebit de combinativ, copiii de la Besiktas Istanbul i-au surprins pe micii nostri fotbalisti in frunte cu cei din aparare care, supusi presiunii pe toata durata intalnirii, practic, n-au reusit decat sa limiteze proportiile scorului. De altfel, poate ar fi de remarcat faptul ca prin evolutiile lor, Rasinar, in special in debutul meciului cu Dimsoft si apoi in a doua parte a intalnirii cu Besiktas, iar Nitu, in special in prima repriza a acelesiasi partide, portarii A.R.D.-ului, au contribuit eficient la rezultatele obtinute de echipa.

ard2003-ruse-bulgaria
Cum de multe ori ca si in viata si in fotbal prima si ultima impresie conteaza, in ultimul meci disputat in cadrul turneului, Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov a intalnit pe Etar Veliko Tarnovo, echipa ce venea din grupa B a categoriei U11, o grupa mult mai accesibila.
Montati cu greu in urma oboselii acumulate pe parcursul celor doua zile dar dornici sa arate ca pot castiga meciuri decisive, elevii antrenorului Razvan Ardeleanu au reusit un meci deosebit de bun la finalul caruia au obtinut victoria prin golurile marcate, doua de Jipa care a speculat mingile respinse de portar la suturile repetate ale lui Manea si unul de Serbanescu care, dupa un sut al lui Ardeleanu, a impins balonul in poarta.
De mentionat ca, pentru acumularea de experienta in privinta partidelor de o asemenea anvergura si disputate intr-un ritm de nu mai putin de trei pe zi, pe parcursul intregii competitii antrenorul Razvan Ardeleanu a acordat incredere tuturor copiilor ruland tot lotul de jucatori care au facut deplasarea.

Rezultatele obtinute de Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov la Turneul Nycola Yordanov:

 • C.S.K.A. Sofia – Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov: 1-0 (1-0)
 • Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov – L.P.S. Arad: 0-2 (0-2)
 • Zvezdica Burgas – Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov: 2-2 (0-2) (Manea 2)
 • Dimsoft Bucuresti – Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov: 4-0 (1-0)
 • Besiktas Istanbul – Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov: 3-0 (3-0)
 • Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov – Dunav Ruse: 1-0 (0-0) (Jipa)
 • Scoala de Fotbal A.R.D. Snagov – Etar Veliko Tarnovo 3 -0 (2-0) (Jipa 2, Serbanescu)

Turneul Nycola Yordanov este de acum o amintire, o amintire frumoasa.

Mai multe imagini de la eveniment, pe pagina de Facebook a Scolii de Fotbal A.R.D. Snagov.

Accesari: 1,137
Multumim pentru vizita si va mai asteptam pe la noi.
Daca ne-ati lasa si un comnetariu ar fi chiar super!
 • Ai ceva de spus?
  Orice comentariu este binevenit insa mare atentie: vor fi acceptate si publicate doar acele comentarii care respecta atat regulile bunului simt cat si pe cele de ortografie si gramatica ale limbii romane! Multumim pentru intelegere.

  1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
  Loading...website statistics